Hebben zowel rente als dollar een piek bereikt?

\"\"

De goudprijs blijft wegzakken onder $1.750 per ounce, maar dat wil niet zeggen dat iedereen de handdoek in de ring gooit.

Charlie Morris, chief investment officer bij Bytetree Asset Management, ziet tegen het einde van het decennium de goudprijs naar $ 7.000 ziet stijgen.

De vooruitzichten van Morris voor goud kwamen ter sprake toen Bytetree zijn nieuwe op de beurs verhandelde goud/bitcoin-product blijft promoten. De 21Shares Bytetree BOLD ETP werd gelanceerd als een inflatiehedge die een index volgt die bestaat uit bitcoin en goud. Het fonds is voor ongeveer 80% belegd in goud en 20% in bitcoin. Een combinatie die alleszins vernieuwend mag worden genoemd.

\”Tijdens de donkere tijden is goud de sterkere troef, en in de goede tijden is Bitcoin sterker\”, zei hij. \”Het fonds heeft een natuurlijke anticyclische werking en het is eigenlijk een 60/40 oplossing voor alternatieve activa.\”

Sinds het fonds in april werd gelanceerd, hebben zowel goud als bitcoin het moeilijk gehad tegen de achtergrond van een sterkere Amerikaanse dollar. Vooruitkijkend zei Morris echter dat er tekenen zijn dat er een einde zou kunnen komen aan de indrukwekkende rally van de Amerikaanse dollar. Hoewel de Amerikaanse dollar naar het hoogste punt in 20 jaar is gestegen, zei Morris dat de agressieve opmerkingen van de voorzitter van de Federal Reserve, Jerome Powell, afgelopen vrijdag geen nieuw momentum hadden gegeven.

\”De dollar zit al twee jaar in deze angstaanjagende opwaartse trend en dat heeft niemand een stap verder geholpen. Je moet aannemen dat dit hele verhaal over de sterkte van de dollar een piek of bijna een piek heeft bereikt en dat speelt in het voordeel van de goudmarkt.

Samen met een piek in de Amerikaanse dollar, zei Morris dat hij de rente (bijna) een piek ziet bereiken. De vooruitzichten van Morris komen op het moment dat de markten verwachten dat de Federal Reserve de rente volgende maand met 75 basispunten zal verhogen. Morris is echter van mening dat de slagkracht van de centrale banken beperkt is.

\”De recente opmerkingen van Powell waren hawkish, maar het is gemakkelijk om stoere taal te spreken als de economie er nog steeds redelijk goed voorstaat\”, zei hij. \”Hoe gaat hij klinken als de economie een toontje lager gaat zingen? Ze kunnen niet zo agressief handelen als ze zeggen omdat de economie zou worden vernietigd, dus we zullen moeten leren leven met stagflatie.\”