Ramp is zich aan het voltrekken op de Britse energiemarkt

\"\"

De Britse energieregulator Ofgem verhoogt het prijsplafond van de energierekening van consumenten met 80% tot £ 3.549 ($ 4.200) per jaar, waardoor een crisis in de kosten van levensonderhoud in het VK verergert. De laatste verhoging zal vanaf 1 oktober van kracht worden. De kosten kunnen het komende jaar nog drastisch verder oplopen. Consultancy Cornwall Insight voorspelt dat de limiet zou kunnen stijgen tot £ 4.650 in het eerste kwartaal van 2023 en tot £ 5.340 in het tweede kwartaal, vergeleken met een gemiddelde jaarlijkse rekening van £ 1.400 in oktober 2021.

Ofgem herberekent nu de prijsplafonds om de drie maanden in plaats van om de zes maanden om de volatiliteit op de groothandelsmarkt en andere industriekosten te weerspiegelen. Het komt te midden van een grotere vraag, faillissementen van leveranciers en omdat Rusland \”langzaam en opzettelijk\” de gasleveringen aan Europa afsluit. De situatie heeft de regering er zelfs toe aangezet om gedurende zes maanden vanaf oktober een subsidie ​​van £ 400 aan alle huishoudens te betalen – met nog een eenmalige betaling van £ 650 aan 8 miljoen huishoudens met een laag inkomen – maar velen wachten nog steeds op een meer beslissend plan van de wetgever.

\”Deze winter dreigt er een regelrechte catastrofe, omdat de hoge energierekeningen het risico lopen om ernstige fysieke en financiële schade toe te brengen aan gezinnen in heel Groot-Brittannië\”, zegt Jonny Marshall, senior econoom bij de Resolution Foundation. \”We liggen op koers voor duizenden om hun energie volledig af te sluiten, terwijl miljoenen niet in staat zullen zijn om rekeningen te betalen en onbeheersbare achterstanden op te bouwen.\”

Volgens de National Energy Assistance Directors Association (NEADA) heeft 1 op de 6 Amerikaanse huizen een achterstand opgelopen met hun energierekening. Het is de ergste crisis die de groep ooit heeft geregistreerd, met huishoudens die samen $ 16 miljard aan onbetaalde rekeningen verschuldigd zijn, ongeveer het dubbele van het totaal vóór de pandemie.