Marc Friedrich blijft aanraden om harde activa te kopen

\"\"

Koop harde activa om jezelf te beschermen tegen valutarisico\’s, zei auteur en marktanalist Marc Friedrich.

In mei sprak Friedrich, oprichter van Friedrich & Partner, op de Deutsche Goldmesse-conferentie in Frankfurt, Duitsland.

Centrale banken en regeringen boksen op tegen een pandemie, tegen inflatie en tegen een oorlog in Europa die de handel en de economieën heeft verstoord. De regeringen waren zeer accommoderend tijdens de pandemie, maar het schuldenniveau groeide en dat keert zich nu tegen hen.

\”Ik denk dat we getuige zijn van het einde van ons fiat-monetair systeem\”, zei Frierich. \”We zien de balansen van de Amerikaanse centrale bank en de Europese centrale bank gewoon parabolisch gaan. Dat is iets wat uiteindelijk niet zonder gevolgen kan blijven.\”

\”Om je koopkracht te beschermen, heb je activa nodig die beperkt zijn door de natuur of de wiskunde, waarbij ik verwijs naar bitcoin, ofwel echte activa. Echte activa zijn de beste methode om je koopkracht te beschermen in moeilijke tijden.\”

Met betrekking tot welke harde activa momenteel de moeite waard zijn, noemde Friedrich tin, koper en uranium.

\”Ik ben een grote fan van tin, want je hebt het voor alles nodig. Zonder tin heb je geen mobiele telefoon, geen Tesla, geen MacBook. Koper is eigenlijk een edelmetaal, want koper is het belangrijkste industrieel metaal. En natuurlijk uranium, omdat je een betrouwbare energiebron nodig hebt.\”