Jim Cramer blijft trouw geloven in het goud

\"\"

Als belegging zal goud niet hetzelfde rendement bieden als aandelen, maar het kan enige verlichting bieden in een periode van stijgende inflatie, zegt Jim Cramer, gastheer van CNBC\’s \”Mad Money\” en Investing Club. In de VS is Cramer een bekende mediafiguur.

\”Ik geloof in goud\”, bevestigde Cramer tegen CNBC Make It. Hij stelt dat het een van de drie dingen is die \’zijn waarde behoudt in een recessie\’. De andere twee: meesterwerken uit de schilderkunst en dure herenhuizen.

De waarde van goud is afgeleid van zijn schaarste als handelswaar, evenals zijn lange geschiedenis als stabiel ruilmiddel. De prijs van goud heeft de neiging om te stijgen tijdens periodes van economische onzekerheid en wanneer de inflatie hoog is.

Het huidige inflatiepercentage op jaarbasis bedraagt ​​8,6%, wat ruim boven het streefpercentage van de Federal Reserve van 2% ligt. Om te proberen de inflatie te verminderen, heeft de centrale bank de rente nogmaals met 0,75% verhoogd, waardoor het duurder is geworden om geld te lenen.

Hierdoor zijn veel beleggers op hun hoede voor een mogelijke recessie. Maandagmiddag is de S&P 500-index officieel in een berenmarkt terechtgekomen en de index is momenteel meer dan 20% gedaald sinds het begin van het jaar.

Dit is de reden waarom goud een veilige belegging kan zijn: het rendement op goud versus aandelen is meestal omgekeerd evenredig, wat betekent dat wanneer de aandelenkoersen dalen, de goudprijzen de neiging hebben om te stijgen.