Goudprijs kan veel hoger gaan

\"\"

De goudmarkt krijgt mogelijk te maken met wat tegenwind omdat de Federal Reserve de rente agressief blijft verhogen om de inflatie af te koelen. Sommige belangrijke analisten zien echter nog steeds waarde in het edelmetaal, waaronder de beroemde hedgefondsmanager David Einhorn, oprichter van Greenlight Capital.

Tijdens de Sohn Investment Conference vorige week donderdag zei Einhorn dat hij de goudprijs veel hoger ziet gaan omdat de Federal Reserve er uiteindelijk niet in slaagt de inflatie onder controle te krijgen.

\”De Fed bluft\”, zei Einhorn op de conferentie. \”De Fed heeft niet echt de instrumenten om de inflatie te stoppen. Als de Fed moet kiezen tussen het bestrijden van de inflatie of het ondersteunen van de schatkist, denk ik dat ze de schatkist moet kiezen. Op dat moment is het het beste om wat goud te hebben.\”

Einhorn gaf ook commentaar op de toenemende de-dollariseringstrend bij sommige centrale banken. De VS en hun westerse bondgenoten hebben de Amerikaanse dollar bewapend en strenge sancties opgelegd aan Rusland vanwege de aanhoudende invasie van Rusland.

Deze sanctie heeft ertoe geleid dat sommige landen hun Amerikaanse dollarreserves opnieuw hebben geëvalueerd. Einhorn zei dat de groeiende geopolitieke onzekerheid goud zal blijven ondersteunen.

\”Als landen elkaar niet vertrouwen over obligaties en valuta\’s, wordt goud de ultieme reserveactiva. Goud als percentage van de totale reserves blijft verbluffend laag\”, zei hij. \”De vraag is of er genoeg goud is om de valutareserves te ondersteunen? Het antwoord is dat de goudprijs hoger, misschien veel hoger zal gaan.\”