‘20 pond voor een pint!?\’ Britse pubs gedwongen om prijzen te verhogen of deuren te sluiten

\"\"

Duizenden Britse pubs worden deze winter geconfronteerd met sluiting, omdat de stijgende elektriciteitsrekeningen betekenen dat de kostendruk de bedrijven oneconomisch zal maken om te opereren. De vraag is, tegen welke prijs moet een pub een pint bier vragen om winstgevend te worden?

Die vraag werd beantwoord door Tom Stainer, de chief executive van echte campagnegroep CAMRA, die de Daily Star vertelde dat parabolische elektriciteitsprijzen suggereren dat pubs een pint bier ongeveer 500% duurder zou moeten worden van 5 pond naar een \”onmogelijke\” 15-20 pond.

Stainer zei dat een perfecte storm van hyperinflatie van energie zowat elke pub zal treffen.

Een recent onderzoek in opdracht van vakblad Morning Advisor wees uit dat 70% van de pubs deze winter mogelijk niet zal overleven als de elektriciteitsprijzen blijven stijgen.

Stainer schetste hoe een mogelijke stijging van 500% van de kosten van een pint om een ​​pub winstgevend te maken onmogelijk is, omdat uit een zomeronderzoek bleek dat meer dan de helft van de Britten al gelooft dat een pint aan de huidige prijzen onbetaalbaar is.

\”En dat werd gedaan vóór de crisis in de kosten van levensonderhoud, voordat iedereen de tering naar de nering moest zetten. En voordat deze enorme energierekeningen binnenkwamen,\” zei hij.

Hij wees erop dat de macro-economische achtergrond van het VK vandaag veel erger is dan de viruspandemie en hoopt dat de nieuwe premier wat soelaas zal brengen. Hoe die dit zal doen, is echter hoogst onduidelijk.

Eigenaren en uitbaters van pubs in het Verenigd Koninkrijk en Ierland werden al geconfronteerd met hoge energierekeningen.

Een van die eigenaren is Geraldine Dolan, die eigenaar is van het Poppyfields-café in Athlone, Ierland – en er werd bijna 10.000 euro in rekening gebracht voor iets meer dan twee maanden energieverbruik.

Dit is de nuchtere vaststelling: \”De kosten van elektriciteit voor het Poppyfields-café gedurende 73 dagen van begin juni tot eind augustus kwamen uit op € 9.024,70, een stijging van 250 procent in slechts 12 maanden. De btw van € 812,22 is niet inbegrepen, die bracht haar totale rekening op € 9.836,92.\”