Elon Musk waarschuwt opnieuw voor toekomstige economische problemen

\"\"

De CEO van Tesla Elon Musk vreest dat de economie, zowel in de VS als in de rest van de wereld, afstevent op zware problemen en dat  niet alleen als gevolg van de huidige inflatiegolf.

Elon Musk maakt zich zorgen over de toekomst van de economie in het algemeen die op een roetzwart scenario afstevent.

De CEO van de fabrikant van elektrische voertuigen Tesla (TSLA) heeft de afgelopen dagen zijn angst herhaald over wat de economie te wachten staat, terwijl de Federal Reserve zich voorbereidt om de rentetarieven vandaag opnieuw te verhogen in de hoop de inflatie tegen te gaan die zich op het hoogste punt in 40 jaar bevindt.

De Amerikaanse centrale bank houdt een tweedaagse monetaire vergadering van 20-21 september. Na afloop van deze bijeenkomst verwachten economen, bedrijfsleven en markten dat de instelling haar tarieven met minimaal 75 basispunten zal verhogen, ofwel 0,75% gezien de laatste cijfers die aantonen dat de stijging van de prijs van goederen en diensten is verre van rustig.

Sommige experts, zoals de voormalige minister van Financiën, Larry Summers, geven zelfs de voorkeur aan een scenario van een renteverhoging van ongeveer 100 basispunten, oftewel 1%.

\”Het lijkt me al een tijdje vanzelfsprekend dat een stijging van 75 basispunten in september passend is\”, zei Summers op 13 september. \”En als ik moest kiezen tussen 100 basispunten in september en 50 basispunten, Ik zou kiezen voor een verplaatsing van 100 basispunten om de geloofwaardigheid te versterken.\”