Ray Dalio ziet perfecte storm op ons afkomen

\"\"

Ray Dalio, de miljardair-investeerder die Bridgewater Associates uitbouwde tot een van \’s werelds grootste hedge fondsen, zei dat er een \”perfecte storm\” aan het ontstaan ​​is die economische pijn zal verspreiden naarmate de Amerikaanse Federal Reserve de rente verder verhoogt.

Dalio, die deze maand de controle over Bridgewater Associates, een bedrijf met een waarde van $ 150 miljard overhandigde aan een nieuwe generatie investeerders, zei dat stimuleringsprogramma\’s van de overheid tijdens de pandemie een zeepbel hebben veroorzaakt.

Binnenlandse spanningen in de Amerikaanse bevolking veroorzaakt door onoverbrugbare verschillen en een gapende welvaartskloof, gecombineerd met internationale conflicten, dragen bij aan die perfecte storm, zei hij.

\”De Fed en de regering hebben samen enorme hoeveelheden schulden gemaakt en voor enorme bedragen kredieten toegestaan en zo een enorme zeepbel gecreëerd. Nu gaan ze op de rem staan. Dus nu gaan we een gigantische slinger naar achteren maken \’, zei Dalio op het Greenwich Economic Forum.

Om de inflatie te bestrijden, zei Dalio dat de Fed de rente zal blijven verhogen. \”En dat zal natuurlijk met veel pijn gepaard gaan,\” voegde hij eraan toe.

Rentes boven de 4,5% zouden de economie in een recessie kunnen brengen, zei hij. \”Ik weet niet of dat 4,5% de bovengrens is of dat de economie niet al verder zal stoppen met groeien.\” Het is in ieder geval een gevaarlijk spel dat de Amerikaanse centrale bank speelt.