Amerikaanse centrale bank zal de financiële markten uiteindelijk ‘breken’

“Wanneer de Federal Reserve de rentetarieven blijft verhogen, mogen beleggers verwachten dat de markten zullen “breken”, zegt Clem Chambers, CEO van Online Blockchain. “Als de Fed de inflatie echt wil verdrijven, moet er iets breken”, zo stelt hij. “Als ze het echt menen, zal er een grote crash plaatsvinden.”

Chambers beweerde dat aandelen en cryptovaluta, activa die in 2022 aanzienlijk zijn gedaald, zich midden in een aanzwellende storm bevinden voorafgaand aan een grote crash.

“Iedereen herinnert zich de grote daling van de beurskoersen in 2008, maar er was al een bearmarkt in 2007 wat achteraf het signaal voor een naderende storm bleek te zijn, zei hij. “Momenteel beleven we dezelfde situatie.”

Zowel aandelen als crypto’s zijn de afgelopen maanden in een bearmarkt weggezakt. Chambers verklaarde dat hij als afdekking tegen die bearmarkt een zware positie in contanten heeft ingenomen, ondanks het feit dat hij weet dat zijn vermogen dreigt te worden opgegeten door de motten van de inflatie”.

“Ik heb liever mijn geld in Benjamins (dollarbiljetten) dan in aandelen Meta”, zei hij, waarmee hij aangeeft te verwachten dat contant geld minder aan koopkracht zou verliezen dan aandelen.

Hij legde uit dat zijn strategie is om te wachten tot de markten een dieptepunt bereikten, en dan op koopjesjacht te trekken, waarbij hij zijn cash wil gebruiken om voordelige aandelen te kopen.

De inflatie in de VS piekte in 2022 op 9,1 procent in juni, om vervolgens in oktober te dalen tot 7,7 procent. Chambers zei dat de huidige inflatie fundamenteel te wijten is aan overtollig geld.

“Inflatie wordt gedreven door de geldhoeveelheid”, zei hij. “Als je meer geld blijft drukken omdat je een gigantisch begrotingstekort hebt, moet je dat tekort voeden… Als je elk jaar 1 biljoen dollar extra drukt om je overheidstekort aan te vullen, krijg je onvermijdelijk een onderliggende inflatie van 4, 5 of 6 procent.”

Hoewel een ruim monetair beleid kan leiden tot activazeepbellen, is dit niet altijd het geval, aldus Chambers.

“Sommige mensen zullen zeggen: het is inflatie, dus een Microsoft-aandeel zal 11 procent meer waard zijn als je 11 procent inflatie hebt”, legde hij uit. “Dat werkte niet in de jaren zeventig, de laatste keer dat we hoge inflatie hadden. De aandelenmarkt had toen echt te lijden onder de inflatie omdat iedereen zag dat de centrale banken alle moeite van de wereld zouden hebben om de inflatiedreiging te bestrijden.’

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *