Alle wegen lijden naar Rome … Romeinse keizers behoren tot de hoogtepunten op de komende Live Coin Auction in Kopenhagen

Portretten van Romeinse keizers behoren tot de hoogtepunten op de komende Live Coin Auction in Kopenhagen op 25 april, waar we J.E. Berthelsen’s verzameling gouden munten uit de oudheid en andere numismatische zeldzaamheden presenteren – waaronder een voorbeeld van de eerste gouden munt van Denemarken en een Olympische medaille uit 1920.

Alle munten die worden geveild, zijn gepromoot bij duizenden gepassioneerde verzamelaars van over de hele wereld via het internationale netwerk van veilinghuizen van Bonhams.

De munten uit de oudheid – De J.E. Berthelsen-collectie

Sicilië, Syracuse, Dionysios I, 405-367 v.Chr., Dekadrachme, Omgekeerde dobbelsteen ondertekend door Euainetos (off-flan), ca. 405-390 v.Chr. Herkomst: collectie van J.E. Berthelsen. Schatting: DKK 200.000.

Er is een mooie traditie in het verzamelen van antieke munten in Denemarken die teruggaat tot de 18e eeuw, maar verzamelaars die zich concentreren op het verwerven van gouden portretten van de verschillende Romeinse keizers kunnen – net als de munten zelf – worden geplaatst in een categorie gemarkeerd met ‘ zeldzame vondsten’. Het is voor ons dan ook een bijzonder groot genoegen u een uitgelezen selectie te kunnen aanbieden van de vooraanstaande collectie van accountant Jens Erik Berthelsen (1918-2003) in een tijd waarin de internationale belangstelling voor munten uit de oudheid waarschijnlijk nog nooit zo groot is geweest. De collectie is ontstaan in Denemarken op basis van interesse in de geschiedenis van het Romeinse rijk en bestaat voornamelijk uit Romeinse gouden munten met bekende herkomst. Lees meer over de collectie en bekijk alle kavels.

Nog meer gouden munten en een Olympische medaille

De veiling begint echter met een grotere selectie munten, penningen en bankbiljetten uit de hele numismatische wereldgeschiedenis. Een van de hoogtepunten is niets minder dan de oudste gouden munt van Denemarken – een magnifiek voorbeeld van de Rijnlandse Gulden van koning Hans (cat. nr. 48), die voorheen toebehoorde aan vooraanstaande verzamelaars als J.E. Berthelsen, Chr. Lerche, O. Seck en S. Schierhorn.

Andere gouden munten op de veiling zijn 35 zeer gewilde Deense d’or-munten van Christian VII tot Christian IX en een Transsylvanische 10 Ducat uit 1661. We presenteren ook zeldzame zilveren munten uit de Vikingtijd, centen uit de tijd van de Deense Valdemarian Kings en een exemplaar van de zeldzame Deens-West-Indië 2 Skilling uit 1740. Als je gedroomd hebt van het winnen van een medaille op de Olympische Spelen, zoek dan niet verder dan deze originele zilveren medaille uitgereikt op de Olympische Spelen in Antwerpen in 1920.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *