Bitcoin op weg naar $ 120.000 (onder andere dankzij de toegenomen winstgevendheid van de miners)?

Onlangs verhoogde de Britse bank Standard Chartered zijn bitcoin-voorspelling naar $ 50.000 dit jaar. De analisten van de bank verwachten daarnaast dat de cryptomunt tegen het einde van 2024 naar een nieuw record van $ 120.000 zal doorstijgen, zo meldde Reuters.

 “Een hogere winst voor de miners per BTC betekent dat ze minder kunnen verkopen terwijl ze anderzijds toch de instroom van contanten behouden, waardoor het netto BTC-aanbod afneemt en de BTC-prijzen stijgen”, schreef het bedrijf. Standard Chartered voorspelde dat bitcoin tegen het einde van 2024 $ 100.000 zal bereiken, maar ziet nu een nog groter opwaarts potentieel.

Investeringen in digitale activa zijn extreem volatiel. Hoewel de fundamenten en technische indicatoren van cryptovaluta kunnen verschillen, moeten beleggers zich richten op twee objectieven.

Blijf ten eerste beschermd door te leren wanneer het tijd is om te verkopen, de verliezen te beperken of winst te maken. Ten tweede, bereid je voor om te profiteren als de koers van een cryptocurrency begint te herstellen.

Ondanks hun oorspronkelijke belofte hebben cryptocurrencies niet gediend als indekkingen tegen inflatie. In plaats daarvan zijn ze trending met de bredere indexen, iets wat eigenlijk niemand had verwacht.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *