Dubai probeert schoon schip te maken met mistoestanden op goudmarkt

De Verenigde Arabische Emiraten probeert zijn groeiende goudmarkt in juiste banen te leiden door mogelijke witwaspraktijken binnen de sector aan te pakken.

Vorige week werd Emirates Gold DMCC geschorst van de UAE Good Delivery (UAEGD) lijst van goedgekeurde raffinaderijen, dit volgens berichten in de media die de UAEGD-website citeren. Volgens de rapporten onderzoekt de regering van de VAE Emirates Gold op banden met vermeende witwassers.

Vrijdag volgde de London Bullion Market Association dit voorbeeld en schorste Emirates Gold van haar eigen Good Delivery List.

Emirate Gold verwierp de schorsing en zei dat het eraan werkte om de problemen op te lossen.

“De schorsing van de UAE Good Delivery-accreditatie is slechts een tijdelijke schorsing en het management werkt samen met het Emirates Bullion Committee om hun zorgen weg te nemen en de accreditatie te herstellen”, aldus de raffinaderij in een verklaring.

Emirates Gold is de afgelopen drie decennia een van de grootste edelmetaalraffinaderijen van het land geweest en is een belangrijke leverancier van edelmetalen voor Dubai’s groeiende edelmetaalmarkt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *