Publicatie notulen FOMC zet goudprijs verder onder druk

In reactie op de notulen van de laatste monetaire beleidsvergadering van de Amerikaanse centrale bank in juli is de goudprijs woensdagavond verder gedaald, dit omdat de Federal Reserve haar agressieve standpunten handhaafde en haar opties voor een nieuwe renteverhoging open laat omdat de inflatiedruk hoog blijft.

De notulen van de FOMC-meeting boden weinig inzicht in de afloop van de monetaire beleidsbeslissing van september, aangezien het comité zei dat de uiteindelijke beslissing gegevensafhankelijk zal blijven. De notulen lieten zelfs een lichte aanscherping van het standpunt zien.

“De bestuurders van de FED blijven van mening dat het van cruciaal belang is dat het monetaire beleid voldoende restrictief zou zijn om de inflatie in de loop van de tijd terug te brengen naar de 2% doelstelling van het comité. Ze merkten op dat de onzekerheid over de economische vooruitzichten groot blijft en waren het erover eens dat beleidsbeslissingen tijdens toekomstige vergaderingen genomen zullen worden op basis van de beschikbare macro-economische en de implicaties daarvan voor de economische vooruitzichten en inflatie, aldus de notulen.

De agressieve verstrakking van het monetaire beleid van de Federal Reserve was de grootste tegenwind voor goud, en het edelmetaal blijft worstelen in deze omgeving.

Uit de FOMC-notulen bleek ook dat het comité gefocust blijft op inflatie, waarbij sommige deelnemers suggereerden dat de rente nog verder omhoog moet om de consumentenprijzen terug te brengen naar de doelstelling van 2% van de centrale bank.

“Deelnemers benadrukten dat het comité meer gegevens over de inflatie nodig heeft en bovendien verdere signalen dat de totale vraag en het totale aanbod beter in evenwicht komen, dit om er zeker van te zijn dat de inflatiedruk afneemt en dat de inflatie op weg is om na verloop van tijd terug te keren naar 2%. ” aldus de notulen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *