Volgens het Global Wealth Report 2023 van Credit Suisse en UBS zal tegen 2027 de wereldwijde rijkdom 629 biljoen dollar bedragen (en België staat op nummer één)

Dat ondanks het feit dat 2022 het eerste jaar was met een daling sinds 2008, meer bepaald met een daling van 2,8% of $11,3 biljoen.

Maar tegen 2027 zal de wereldwijde rijkdom naar verwachting dus 629 biljoen dollar bedragen, of een stijging van 38%.

De Verenigde Staten voeren de lijst wat betreft de marktverliezen aan in 2022, gevolgd door Japan, China, Canada en Australië.

Het wereldwijde mediane vermogen is in 2022 met 3% gestegen, vergeleken met de daling van het vermogen met 3,6% per volwassene.

Volgens het rapport was het wereldwijde vermogensverlies sterk geconcentreerd in rijkere regio’s zoals Noord-Amerika en Europa, die samen $ 10,9 biljoen verloren. De Verenigde Staten voeren de lijst met marktverliezen aan in 2022, gevolgd door Japan, China, Canada en Australië.

Zwitserland blijft bovenaan de lijst van rijkdom per gemiddelde volwassene staan, gevolgd door de VS, Hongkong, Australië en Denemarken, ondanks aanzienlijke dalingen van het gemiddelde vermogen sinds 2021. De top vijf van markten in termen van mediaan vermogen zijn België, Australië, Hongkong, Nieuw-Zeeland en Denemarken.

Bovendien daalde het vermogen per volwassene met $ 3.198 (of 3,6%) tot $ 84.718, wat betekent dat individuele personen dit jaar minder rijkdom bezitten dan vorig jaar op dit moment.

De appreciatie van de Amerikaanse dollar ten opzichte van veel andere valuta draagt voor een groot deel bij aan deze daling. Het wereldwijde mediane vermogen is in 2022 echter met 3% gestegen, in tegenstelling tot de daling van het vermogen met 3,6% per volwassene. Ondanks snel stijgende rentetarieven bleven niet-financiële activa zoals onroerend goed veerkrachtig in 2022.

Volgens het rapport zal tegen 2027 middeninkomensmarkten het vermogen per volwassene naar verwachting $ 110.270 bedragen, zullen er naar verwachting 86 miljoen miljonairs zijn en zullen er 372.000 ultra-high-net-worth individuen (UHNWI’s) zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *