Logo The House

Goudmarkt mist voorlopig FOMA (fear of missing out), maar wat niet is kan nog komen

Brien Lundin, redacteur en uitgever van Gold Newsletter, zei dat veel beleggers de essentie van de huidige situatie op de goudmarkt niet begrijpen, namelijk het feit dat de huidige cyclus van renteverhogingen zijn hoogtepunt heeft bereikt.

Lundin sprak daarover op de Rule Symposium Natural Resource Investing 2023 show in Boca Raton, Florida.

Hij zei dat de financiële markten vooruit beginnen te kijken naar een omslag van de Federal Reserve in de richting van renteverlagingen. De Fed ertoe zal beginnen de rentetarieven te verlagen, gelooft Lundin, wanneer er iets op de markten zal breken als gevolg van de achterlopende effecten van renteverhogingen.

Hij merkte op dat er nog steeds veel schulden zijn gefinancierd tegen minder dan 1%, maar die schulden zullen in de komende zes tot twaalf maanden geherfinancierd moeten worden aan veel hogere tarieven,

“Het effect daarvan zal zijn als een bijl neerkomen op het hoofd van de zombiebedrijven, bedrijven die alleen in leven konden blijven dankzij de lage rentetarieven. De rentelasten zullen steeds meer bedrijven onderuit halen, en ik denk dat dergelijk scenario, naast mogelijke negatieve effecten van het rentebeleid in het banksysteem, de factor zou kunnen zijn die de Fed dwingt te beslissen tot het versoepelen van het monetaire beleid.”

Wat betreft de factor die de sluimerende goudaandelen wakker kan schudden, zei Lundin dat de markt een aanhoudende opwaartse trend in de goudprijs nodig heeft, wat FOMA (fear of missing out) zou veroorzaken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *