Speciaal NGC-label en aanduidingen voor de 2023-W Palladium Eagles

Op 7 september 2023 bracht de Amerikaanse Munt de 2023-W Palladium American Eagle uit in een Uncirculated-afwerking. De Munt produceert slechts 6.000 van deze munten.

Numismatic Guaranty Company® (NGC®) biedt zijn speciale Palladium Eagle-label zonder extra kosten aan om een onderscheidende presentatie voor deze historische munten te creëren. Het etiket benadrukt de compositie en het onderscheidende adelaarsmotief op de achterkant van de munt. Voor munten die binnen de eerste 30 dagen na uitgave worden ingediend, zijn ook de populaire aanduidingen NGC Early Releases en First Releases beschikbaar.

Palladium Eagles werden voor het eerst uitgebracht in 2017 als een edelmetaalmunt van één ounce. In 2018 werd een Proof-versie geproduceerd, gevolgd door een Reverse Proof in 2019. De munten zijn samengesteld uit 1 troy ounce .9995 fijn palladium.

De Palladium Eagles zijn hoogreliëf- en showcase-ontwerpen van Adolph Weinman, wiens werk in het begin van de 20e eeuw enkele van Amerika’s meest bewonderde munten voortbracht. Op de voorzijde staat een reïncarnatie van Weinmans Winged Liberty uit de Mercury Dime, en de krachtige adelaar op de achterzijde is afkomstig van de gouden medaille van het American Institute of Architects.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *