Veiling Paul G. Allen Collection blikvanger bij Christie’s

Op 21 november sloot Christie’s een historische verkoopperiode van twee weken af die $ 2.170.537.204 opleverde via zeven live veilingen en één online.

De buitengewone verkoopreeks begon met Visionary: The Paul G. Allen Collection, een historisch filantropisch evenement dat het hoogste totaal in de veilinggeschiedenis opleverde, en de verkoop eindigde met Picasso Ceramics online.

De veilingen zagen bieders vanuit de hele wereld opduiken. In totaal deden bieders uit 51 landen mee met sterke biedingen vanuit de verkoopruimte zelf, via de telefoons en online.

De live veilingen vestigden 50 nieuwe artiestenrecords en behaalden succesvolle resultaten voor een aantal gewaardeerde collecties in de avond- en dagverkopen.

De Roger Sant-collectie bracht $ 51.386.400 op en werken uit The Collection of Thomas and Doris Ammann brachten $ 34.048.204 op, waarmee het totale totaal voor de Ammann-collectie op $ 359.159.292 komt, het negende hoogste collectietotaal in de veilinggeschiedenis. In de loop van de periode van twee weken livestreamden meer dan 6,3 miljoen kijkers wereldwijd de veilingen, waarbij ze afstemden op de opwinding van de Christie’s Rockefeller Center-verkoopruimte.

Marc Porter, voorzitter van Christie’s Americas, merkte op: “Christie’s heeft opnieuw laten zien dat wij het veilinghuis zijn voor historische collecties met de recordbrekende Paull G. Allen-veiling, en dat we toonaangevend zijn als het gaat om de innovatieve presentatie van de grootste werken van onze tijd, met onze 20/21 verkopen. Dit was een seizoen dat recordprijzen vestigde voor een breed scala aan kunstenaars, van de impressionistische beweging tot de hedendaagse meesters van vandaag. Het was een moment dat we nooit zullen vergeten, en we zijn heel blij dat we het hebben gedeeld met tienduizenden bezoekers van Rockefeller Center en miljoenen kijkers online.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *