Online verkoop sneakers, streetwear en verzamelobjecten bij ‘The Greats’ georganiseerd door Christie’s

Christie’s organiseert ‘The Greats’, een online verkoop van sneakers, streetwear en verzamelobjecten, die wordt gehouden tijdens de New York Luxury Week. Het betreft een samengestelde selectie van sneakers en sportmemorabilia gedragen en gesigneerd door enkele van de grootste iconen in de sportgeschiedenis.

The Greats omvat verzamelobjecten van onder meer sportlegendes Serena Williams, Kobe Bryant, Henrik Lundqvist en Michael Jordan. De veiling bevat ook het werk van iconische ontwerpers zoals Virgil Abloh en Tinker Hatfield, evenals streetwear merken zoals Supreme en Louis Vuitton. De verkoop opent voor bieden op 29 november en sluit op 6 december.

De verkoop belicht het snijpunt van kunst, design en sportgeschiedenis, die een nieuwe golf van hedendaags verzamelen hebben gedefinieerd. Neem bijvoorbeeld twee kavels met Nike x Off-White schoenen gemaakt door de legendarische ontwerper Virgil Abloh, exclusief voor Serena Williams: Serena Williams Player Exclusive Game-Worn Dual Signed Off-White Nike Court Flare 2 sneakers (schatting $17.000-20.000) en Serena Williams Player Exclusive Game-Worn Off-White Nike Court Flare 2 sneakers & gesigneerde Serena Williams tennisbal (schatting $ 10.000-15.000).

De kenmerkende handelsmerken van Virgil zijn overal aanwezig, met onder de indruk “SERENA” en “QUEEN” verfraaiingen aan de zijkant en achterkant van de schoenen. Deze sneakers zijn een buitengewone weergave van de samenwerking tussen de twee iconen, ter ere van Serena’s recente pensionering en Virgil’s ongelooflijke nalatenschap als creatief, ontwerper en artiest.

Andere hoogtepunten uit de verkoop zijn: Michael Jordan’s Game-Worn Original 1985 Air Jordan 1 ‘Chicago’ Sneakers (schatting: $200.000-300.000) en een paar Michael Jordan Dual Signed Original 1985 Air Jordan 1 ‘Chicago’ Sneakers (schatting $100.000-150.000 ). Ongetwijfeld het meest iconische en tijdloze sneakersilhouet in de geschiedenis, deze kavels markeren de geboorte van de markt voor verzamelbare sneakers, de eerste samenwerking tussen Jordan en Nike, en een ontwerp dat nog steeds generaties beïnvloedt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *