Op zoek naar een goedkoop goudmijnaandeel? Torex Gold Resources komt in aanmerking

Torex Gold Resources is een in Canada gevestigde tussenliggende goudproducent. Het bedrijf houdt zich bezig met de exploratie, ontwikkeling en exploitatie van zijn 100% eigendom Morelos Gold Property, dat bestaat uit 29.000 hectare in de Guerrero Gold Belt in Mexico.

De belangrijkste activa van het bedrijf zijn onder meer het mijncomplex El Limón Guajes, bestaande uit dag- en ondergrondse mijnen en een verwerkingsfabriek en het Media Luna-project, een ontwikkelingsproject in een vergevorderd stadium.

De aandelen Torex worden in Toronto verhandeld, maar ook OTC in de VS onder het tickersymbool TORXF. Torex kondigde medio oktober. dat het 122.208 ounce goud had geproduceerd uit zijn El Limón Guajes-complex in het derde kwartaal en dat het verwacht aan de bovenkant van de productierichtlijnen uit te komen voor het volledige boekjaar 2022.

Jody Kuzenko, President & CEO van Torex, verklaarde bij de publicatie van het kwartaalbericht: “Ons gevestigde track record van het leveren van veilige en betrouwbare productie in El Limón Guajes zet zich dus door, met 122.208 ounces geproduceerd tijdens het voorbije kwartaal. Met een scherpe focus op kostenbeheersing hebben we dat kwartaal ook gezonde marges gegenereerd, resulterend in een aangepaste EBITDA van $ 107,8 miljoen en een vrije kasstroom van $ 33,5 miljoen, inclusief $ 68,6 miljoen aan kapitaaluitgaven. Gezien de productie- en kostenprestaties sinds het begin van het jaar zijn we goed gepositioneerd om voor het vierde achtereenvolgende jaar de operationele doelstellingen te realiseren.”

Op de beurs noteert Torex Gold Resources aan een koers-winstverhouding van amper 5. In het verleden was het aandeel vaak veel duurder gewaardeerd en het komt dus in aanmerking voor hogere koersen wanneer de goudprijs fors stijgt. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *