Iamgold verwacht hogere goudproductie in 2022, koers van het aandeel klimt uit het dal

Iamgold (NYSE: IAG) (TSX: IMG) kondigde gisteren aan dat de goudproductie voor het derde kwartaal 184.000 ounces bedroeg, een stijging van 8% ten opzichte van het voorgaande kwartaal, voornamelijk als gevolg van een hogere productie in Essakane en Westwood.

Het bedrijf verwacht dat de productie in FY 2022 de bovengrens van het vorige guidance van 570.000 tot 640.000 ounce zal overschrijden en herziet de verwachte range naar boven tot 650.000 tot 705.000 ounces.

Het bedrijf verwacht bovendien dat de totale kosten lager zullen zijn dan de onderkant van de eerdere verwachting van $ 1.650 tot $ 1.690 en dat die verwachting naar beneden wordt herzien tot tussen $ 1.600 en $ 1.650 per verkochte ounce.

Het bedrijf voegde eraan toe dat de vrije kasstroom voor het derde kwartaal van 2022 $ 59,2 miljoen bedroeg, een stijging van $ 16,4 miljoen ten opzichte van het voorgaande kwartaal, voornamelijk als gevolg van een hogere vrije kasstroom in Essakane en Westwood dankzij hogere verkoopvolumes, gedeeltelijk gecompenseerd door een lagere vrije kasstroom cashflow bij Rosebel voornamelijk als gevolg van veranderingen in het werkkapitaal en een lagere gemiddelde gerealiseerde goudprijs.

Voor het derde kwartaal dat eindigde op 30 september 2022, rapporteerde het bedrijf een nettoverlies en aangepast nettoverlies per aandeel toerekenbaar aan aandeelhouders van respectievelijk ($ 0,23) en ($ 0,03), terwijl de EBITDA ($ 41,3) miljoen was en de aangepaste EBITDA $ 103,1 miljoen bedroeg.

“IAMGOLD bouwde voort op zijn recente successen en rapporteerde zoals hierboven aangegeven een goudproductie van 184.000 ounces, wat de hoogste driemaandelijkse productie voor het bedrijf in meer dan 2,5 jaar vertegenwoordigt, aangedreven door een recordproductie uit Essakane”, aldus Maryse Bélanger, voorzitter en interim-president en CEO van IAMGOLD.

Het bedrijf meldde ook dat het Côté-goudproject voor ongeveer 64% voltooid is en dat het project goed vordert volgens het schema en de kostenupdate die in de zomer is uitgebracht.

“Met ongeveer 1.500 werknemers ter plaatse nadert het project de piekcapaciteit en heeft het in het derde kwartaal aanzienlijke vooruitgang geboekt in de richting van de productiedoelstelling begin 2024”, voegde het eraan toe. Op de beurs heeft de koers van het aandeel Iamgold de opwaartse trend opnieuw te pakken, dit in navolging van het herstel van de goudprijs in de afgelopen dagen..

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *