Newmont Mining: een rendement van bijna 5% voor een goudmijnaandeel

Bovenaan de lijst van de dividendaandelen uit de grondstoffensector die nu kunnen worden gekocht, staat voor ons Newmont Corporation (NYSE:NEM), dat zijn dividend de afgelopen vijf jaar met een forse CAGR van 57,8% heeft verhoogd. De driemaandelijkse uitbetalingen bedragen nu $ 0,55, een stijging ten opzichte van een gemiddelde van slechts $ 0,0625 in 2017. De uitbetalingsratio van het bedrijf schommelt nu echter rond de 100%, omdat het voor het bedrijf de afgelopen kwartalen aanzienlijk duurder is geworden om goud te delven.

Nochtans waren de resultaten van dat Newmont Corporation niet bepaald schitterend: de aangepaste winst per aandeel van $ 0,27 in het derde kwartaal was slechts iets meer dan de helft van wat analisten hadden verwacht, terwijl de omzet van $ 2,63 miljard lager was dan de $ 2,9 miljard uit hetzelfde kwartaal vorig jaar. In het tweede kwartaal stegen de kosten per ounce van Newmont met 23% als gevolg van stijgende energie- en arbeidskosten. Het bedrijf verwacht echter niet dat de kosten nog hoger zullen stijgen en de hogere kosten zouden bovendien gedeeltelijk gecompenseerd moeten worden door stijgende goudprijzen in het komende jaar. Met een sterke portefeuille aan activa en de gedane beloftes om geld terug te geven aan aandeelhouders, is Newmont een dividendaandeel dat op de radars van alle dividendinvesteerders zou moeten staan. Dat is alleszins toch onze mening.

Newmont is het meest populaire dividendaandeel uit de sector grondstoffen bij de hedgefondsen en scoort ook goed bij de smart money fondsbeheerders. Dit jaar werd een stijging van 23% opgetekend in het aantal fondsen dat ‘long’ staat NEM in 2022. GQG Partners van Rajiv Jain bezat op 30 juni 34,8 miljoen aandelen van Newmont ter waarde van $ 2,08 miljard. Het bedrijf had een belang van 5,09% in het aandeel en dat was de op vier na grootste participatie. Het herstel van de goudprijs heeft de koers van Newmont hoger geduwd, maar er is nog heel wat ruimte voor verder herstel. Met het aantrekkelijk dividend als stootkussen onder de koers. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *