Stack’s Bowers biedt NGC-gecertificeerde zeldzame Russische munten in januari veiling aan

Verschillende munten van de Rothschild-Piatigorsky-collectie zullen naar verwachting worden verkocht voor bedragen van zes cijfers of meer.

Stack’s Bowers Galleries biedt namelijk een aantal indrukwekkende munten uit het Russische Imperial-tijdperk aan die zijn gecertificeerd door Numismatic Guary Company (NGC), waaronder verschillende die waarschijnlijk zes cijfers prijzen realiseren. De munten, die deel uitmaken van de Rothschild-Piatigorsky-collectie, worden aangeboden tijdens de jaarlijkse New York International Numismatic Convention (NYINC) van het veilinghuis als onderdeel van sessie F, die op 13 januari 2024 wordt gehouden.

De munten bieden een blik op het tijdperk waarin Rusland een wereldwijde macht werd. Een daarvan is een Rusland 1756CNB Novodel 10 Ruble Graded NGC MS 63 (Lot 54306), dat Elizabeth, dochter van Peter the Great, toont, de eerste keizer van Rusland. Ze wordt erkend als misschien wel het meest populaire lid van de Romanov Imperial Dynasty, die Rusland meer dan 300 jaar regeerde. Dit voorbeeld, het enige Novodel van deze denominatie en datum in de NGC -consensus heeft een schattingsprijs van $ 70.000 tot $ 100.000

Een andere grote zeldzaamheid in de verkoop is een Rusland 1762CNB 10 roebel graded NGC MS 62 (lot 54313), die Peter III toont. Dit is de grootste gouden denominatie van Peter III, die slechts enkele maanden regeerde in 1762 voordat hij werd verdreven door zijn vrouw, Catherina II, beter bekend als Catherina de Grote. Deze munt wordt geraamd op $ 70.000 tot $ 100.000.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *