Stevenen goud en zilver op een sterke tweede jaarhelft af?

Op basis van historische trends en reguliere seizoensprestaties kunnen edelmetalen aanzienlijk ondergewaardeerd zijn aan het begin van de tweede helft van het jaar, aldus de edelmetalenspecialisten van MKS PAMP.

In het Precious Metals Seasonal Report van het bedrijf, uitgebracht op 3 juli, schreven de strategen dat een genuanceerd begrip van seizoensgebonden trends belangrijk is voor metaalbeleggers.

“Seizoensgebonden trends vormen op zichzelf niet de basis van een handel of visie, maar het is meestal een nuttige aanvulling op bestaande ideeën en helpt om prijsover- of onderprestaties te verklaren,” schreven ze. “Aangezien we de tweede helft ingaan, en na de recente sterke prijsstijgingen in de meeste metalen in de eerste helft van 2024, is het de moeite waard om een overzicht te geven van 1) hoe de prestaties van de eerste helft van 2024 zich verhouden tot historische seizoensgebonden trends, en 2) een kort overzicht te geven van de vooruitzichten voor de prestaties van metalen en hoe ze ‘zouden moeten presteren’ in de tweede helft en in deze late zomerperiode (van 4 juli tot Labor Day).”

Ze zeiden dat gemiddeld genomen de prestaties in de tweede helft historisch gezien meer bullish zijn dan die in de eerste helft voor goud, zilver, platina, palladium en koper. “De gemiddelde prestaties van metalen in de tweede helft zijn 6x groter dan de gemiddelde prestaties in de eerste helft (de gegevens werden grotendeels versterkt door de historische overprestatie van palladium in de tweede helft sinds 2010).”

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *