Goudprijs is al drie kwartalen op rij op een recordhoogte afgesloten

De sluiting van vrijdag 28 juni op het einde van het tweede kwartaal betekende voor het derde opeenvolgende kwartaal een slot op een nieuw recordhoogte bereikt. Het gele metaal eindigt de laatste week van het tweede kwartaal rond de $2.336 per ounce, meer dan 5% hoger dan aan het einde van het eerste kwartaal.

Ondertussen zijn de goudprijzen op jaarbasis met maar liefst 21% gestegen sinds het einde van het tweede kwartaal van 2023. Als we naar het lange-termijngrafiek van goud kijken, is het niet verrassend waarom veel grondstoffenanalisten uiterst optimistisch blijven over goud. Niet alleen heeft de prijs sterke fundamentele macro-economische steun, maar de grafiek toont ook een duidelijke opwaartse trend.

Hoewel goud op korte termijn ruimte heeft om lager te bewegen, is het moeilijk in te zien hoe de huidige trend significant verandert. Hoewel de lange termijn fundamenten stevig blijven, ontbreekt er nog steeds een katalysator op de markt die een nieuwe rally naar recordhoogtes zal ontketenen. Beleggers blijven zich richten op de opportuniteitskosten van goud terwijl de Federal Reserve haar agressieve monetaire beleid handhaaft.

Echter, we beginnen verschuivingen in de markt te zien nu beleggers op zoek gaan naar alternatieve veilige haven activa. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *