De prijs van goud, de waarde van goud.

Bij de aan-en verkoop van goud laten mensen zich dikwijls leiden door de prijs van het edelmetaal. Mensen willen \”winst nemen\”, wat hun goed recht is natuurlijk. Mensen verkopen ook goud met de bedoeling het later goedkoper terug te kopen. Of mensen wachten om goud te kopen tot de prijs lager staat. Stuk voor stuk zijn het argumenten gebaseerd op de prijs van het edelmetaal, net zoals mensen dezelfde redenering maken bij de aan- en verkoop van aandelen. Mijn inziens is de \”prijsmotivatie\” niet echt gerechtvaardigd bij een belegging in goud. Wanneer men enkel kijkt naar de prijs van goud verliest men de waarde van goud volledig uit het oog. Goud wordt op deze manier van denken gedegradeerd tot een grondstof waarmee (papier)geld kan gewonnen worden. De waarde van goud zit hem in het \”verzekeringskarakter\”, goud is de rots in de branding bij slechte momenten. Het is alsof u zou kunnen speculeren met de brandverzekering van uw woning. U maakt winst bij de verkoop van de brandverzekering maar daar tegenover staat dat de woning niet meer verzekerd is, niet doen! De waarde van goud zal u en uw familie beschermen in slechte tijden. Het speculeren met goud geeft ook aan de speculant verknocht blijft, gelooft in papiergeld. Het steeds meer willen verwerven van papiergeld is best ok maar staat diametraal tegenover een belegging in goud. Men kan niet tegelijk in goud en papiergeld geloven. Ofwel gelooft men in het overheidsproduct papiergeld ofwel gelooft men in het natuurproduct goud. Papiergeld is een minderwaardig product van de overheid met een héél beperkte capaciteit om er langdurig koopkracht in op te slaan. Mensen die langdurig papiergeld op het verliesboekje aanhouden zullen er bekaaid van afkomen. Goud daarentegen is bijzonder geschikt om over langdurige periodes koopkracht in op te slaan. Zoals de natuur ons voedsel geeft, geeft de natuur ons ook goud. Goud is geld en bereikt ons op een natuurlijke manier. Aan u de keuze om voor papiergeld of goud te kiezen. Goud blijft altijd waardevol, ongeacht de prijs er van.