Griekenland maakt zichzelf weer op voor een nieuwe financiële crisis

In 2008 werd de wereld wakker geschud door het feit dat Griekenland aan de rand van het bankroet stond. Het land had jarenlang een politiek van begrotingstekorten gevoerd en kreeg hiervoor de rekening gepresenteerd. Sedert enkele jaren is het stil geworden rond de financiële toestand van Griekenland maar schijn bedriegt. Het land staat opnieuw voor een financiële catastrofe. Sedert 2008 heeft het land nagelaten haar schuldpositie naar een normaal peil terug te brengen en evenmin zijn er voldoende hervormingen gebeurt om de economie te laten bloeien. Een werkloosheidsgraad van bijna 20% zegt voldoende. Nu komt de pandemie extra roet in het (lekkere Griekse) eten gooien. Wat zich vertaalt in een economische krimp maakt van -6,5% tegenover een stijgende overheidsschuld, ongeveer 180% van het BNP.
Concreet staat Griekenland er economisch opnieuw slecht voor, net zoals in 2008. Het is een kwestie van tijd vooraleer Griekenland ons allemaal in de problemen brengt. Maar in tegenstelling tot 2008 hebben tal van Europese landen veel meer schuld op zich, dit zowel bij bedrijven, particulieren als bij de lokale en federale overheden.
Het is perfect mogelijk dat er een nieuwe schuldencrisis zich zal aankondigen en hierbij komen landen als Italië, Spanje en België in het vizier.

De lezer die meer info wenst klikt op volgende link https://www.zerohedge.com/economics/greece-setting-itself-another-financial-crisis