De grote Geldbarometer

Reeds 6 jaar op rij presenteert financieel journalist Paul D\’hoore \”de Grote Geldbarometer\” op VTM.  Het programma bestaat er in, dat een aantal Belgische banken een modelportefeuille op punt stellen om finaal een mooi rendement te krijgen op een bedrag van 10.000 eur. Om met de deur in huis te vallen, het programma is een platvloerse show om de producten van de banken te slijten aan de Vlaamse bevolking. Het programma heeft helemaal niets te maken met degelijk beleggingsadvies, er is slechts 1 doel, het maximaal verkopen van beleggingsfondsen. Sinds de start van het programma is er bijna geen plaats voor een belegging in goud, meestal tussen 0 en 100 eur op een totaal van 10.000 eur. Enkel een bank kan zoiets bedenken. Paul D\’hoore drukt dan ook z\’n spijt uit over het pover beleggingsresultaat van de modelportefeuille. Reeds jaar na jaar zet een belegging in goud prima prestaties neer, wat ook normaal is een wereld waar er een enorme toename is van de geldmassa. Maar in de modelportefeuille blijft er veel meer plaats voor obligaties dan voor goud.

Als belegger is het fundamenteel om te begrijpen dat uw, financiële, belangen diametraal tegengesteld zijn aan de financiële belangen van de bank. In concreto, de bank wil winst en u ook, u mag twee maal raden wie zal winnen. Bij een belegging in goud bestaat deze tegenstelling niet, goud dient één meester (m/v/x) en dat is de eigenaar en niemand anders. Een beleggingsfonds wordt beheerd door de bank en dat zal u geweten hebben.

De reacties op \”de grote geldbarometer\” van de lezers op HLN zijn dan ook niet mals, een aantal Vlamingen heeft door dat het programma gebakken lucht is.

Nog dit, ik heb niets tegen de persoon van Paul D\’hoore, maar systematisch goud afraden en de mensen leiden naar beleggingsfondsen en cash is fout.

https://www.hln.be/economie/grote-geldbarometer-een-verloren-beursjaar-dus-moeten-we-meer-beleggen-dan-ooit~a17ab4b4/