Verkoop Amerikaanse \”Gold Eagle\” maal 4,5 in 2020

In 2020 verkocht de US Mint 884.000 \”Gold Eagles\” wat maar liefst een stijging is van 4,5 tegenover 2019. De \”Gold Eagle\” is zo wat de Krügerrand van Noord-Amerika, het is een mooie en populaire 1 ounce munt. Ook The House heeft deze regelmatig in haar aanbod. In een vorig artikel kon u lezen dat de Duitsers massaal  goud kopen, de Amerikanen deden vorig jaar hetzelfde. Aan de andere kant is de verkoop van 884.000 munten op een totale bevolking 328.000.000 niet veel te noemen. Stel u voor dat elke meerderjarige Amerikaan 1 gouden munt per jaar zou kopen, de prijs zou door het dak gaan. Steeds meer mensen hebben door dat het de verkeerde kant uitgaat omdat hun respectievelijke centrale banken en regeringen een fout beleid voeren. Het massaal bijdrukken van geld en onderdrukken van de rente en dus ook de vrije markt zal vroeg of laat eindigen in een tranendal. Wie meer info wenst over de verkoop van de \”Gold Eagle\” : https://www.zerohedge.com/commodities/american-gold-eagle-sales-455-2020