Putin koopt goud bij

De centrale bank van Rusland had sedert april 2020 geen goud bijgekocht. Daar kwam echter verandering in met een recente aankoop van 3,1 ton goud. Wat maakt dat de centrale bank de 5de grootste reserve aan goud bezit, namelijk 2.298 ton. Al jaren is Rusland een actieve aankoper van goud. Het mag duidelijk zijn dat Putin profiteert van de hoge olie- en gasprijzen en hiervan een gedeelte belegt in goud. Wij als consumenten knarsetanden natuurlijk, maar Putin heeft gelijk wanneer hij goud blijf bijkopen.

Opmerkelijk , de reguliere media Rusland wordt vaak in een negatief daglicht stelt maar als het over iets belangrijk gaat als het beleid van de centrale bank van Rusland, dan zwijgt de pers als vermoord. Zou dat toeval zijn, of niet ?

Wie wat meer informatie wenst, klikt op onderstaande link :

https://www.rt.com/business/537986-russia-gold-reserves-growth/