Commerzbank ziet goudprijs stijgen door hogere inflatieverwachtingen

\"\"

Bij Commerzbank ging grondstoffenanalist Daniel Briesemann in zijn laatste rapport nog eens dieper in op de correlatie tussen het goud (lees: de goudprijs) en de stijgende inflatieverwachtingen. De inflatieverwachtingen in de Verenigde Staten bereikten  het hoogste punt in 9 jaar op bijna 2,7% bereikten. De verwachtingen wat betreft inflatie in de eurozone overschreden de kaap 2% voor het eerst in 7 jaar.

De markten prijzen met andere woorden een hoger inflatieniveau steeds vaker in en veel marktdeelnemers geloven duidelijk dat de huidige hoge inflatie niet langer slechts van tijdelijke aard is. Vooruitkijkend zei Briesemann: \”Goud zou hiervan moeten kunnen profiteren in zijn rol als veilige vluchthaven in periodes van inflatie. Voorlopig valt daar echter nog niet zo veel van te merken.”

De beleggers hebben volgens de statistieken van de CFTC de laatste tijd nog niet significant ingezet op stijgende goudprijzen, maar wat niet is kan nog altijd komen. Wat de andere edelmetalen betreft merkte Briesemann op: \”Dit verklaart ook waarom zilver in de verslagperiode merkbaar beter heeft gepresteerd dan goud, waardoor de goud/zilverratio daalde. Speculatief ingestelde beleggers zijn ook optimistischer geworden over platina: de CFTC-statistieken laten zien de positionering in dit edelmetaal voor het eerst in 13 weken weer netto lang. De platinaprijs is de laatste tijd in absolute termen gestegen, maar heeft geen terrein gewonnen ten opzichte van goud. Integendeel, het prijsverschil tussen de twee kostbare metalen is weer verbreed.\”