Crypto-uitverkoop na Fed-minutes: Bitcoin verliest meer dan 7%, Ether daalt met 11%

\"\"

De uitverkoop bij de cryptocurrencies verliep gisteren in versneld tempo wanneer de beleggers technologieaandelen begonnen te dumpen in reactie op een meer agressieve toon in de vergaderingsnotulen (de ‘minutes’) van de Federal Reserve van de vergadering in de maand december. Bitcoin zag een daling met ongeveer $ 4.000 gebeuren in slechts 24 uur, waarbij de koers terugviel richting $ 40.000, procentueel was er sprake van een daling van 7,3%. Ethereum kelderde met 11% en handelde op nog $ 3.399,66.

De totale marktkapitalisatie van de crypto’s daalde de afgelopen 24 uur met 8,4% en tot $ 2,17 biljoen. De crypto-ruimte reageerde op het bericht van een agressievere Fed, aangezien de notulen van de decembervergadering aangaven dat een strakke Amerikaanse arbeidsmarkt en problematische inflatie snellere renteverhogingen en een verlaging van de balans zouden kunnen vereisen.

Als reactie op deze boodschap kelderden de technologieaandelen, daalde goud tot onder de $ 1.800 per ounce en stortte crypto in. De Nasdaq daalde woensdag van de ene op de andere dag met meer dan 3%, wat de grootste procentuele daling in één dag sinds februari markeert. Het volgende grote evenement op de radar van de markten zijn de Amerikaanse non-farm payrolls (NFP) op vrijdag, zei Lukman Otunuga, senior onderzoeksanalist bij FXTM. Inderdaad, vanmiddag worden de Amerikaanse werkloosheidscijfers gepubliceerd.

\”Met het banenrapport van december in de VS op komst, kan de sfeer over de hele linie gespannen en nerveus blijven. Wat de uitkomst straks ook zal zijn, de eerste handelsweek van 2022 is explosief begonnen,\” Otunuga: \”De Fed-vergadering van maart biedt nu een kans van 80% op een renteverhoging. De algemene consensus bij de Fed lijkt ook te zijn ​​dat het maximale werkgelegenheidsdoel nu binnen bereik is. Daarmee ligt de weg voor een trendomslag in de monetaire politiek wijd open\”. Wat niet zonder gevolgen zal blijven voor de financiële markten.