Amerikanen zijn nijdig over de inflatie en dat is geen goed nieuws voor de democraten

\"\"

De kiezers in de Verenigde Staten zijn \”pissig\” over de inflatie en de democraten zullen het daarom moeilijk krijgen bij de tussentijdse verkiezingen van volgend jaar, zo stelt de beroemde belegger Kevin O\’Leary. De Amerikaanse centrale bank blijft er op hameren dat de prijsstijgingen een tijdelijk karakter hebben en voor het grootste deel het gevolg zijn van verstoringen in de toeleveringsketen.

O\’Leary is het daar echter niet mee eens: “We zien echte inflatie, inflatie die niet van voorbijgaande aard is maar die zal blijven. We zien niet alleen de benzineprijzen sterk stijgen, maar ook de voedselprijzen. Zowat alle basisproducten die Joe Sixpack gebruikt zijn aanzienlijk in prijs gestegen \”. Kevin O\’Leary vreest dat de inflatie de democraten stemmen zal kosten tijdens de tussentijdse verkiezingen van 2022 in de VS.

De kiezers zijn boos over inflatie, daar bestaat volgens O’Leary geen misverstand over. De consumentenprijzen in de VS stegen in oktober met 6,2%, de grootste stijging in meer dan 30 jaar. De Fed functionarissen blijven consequent zeggen dat de prijsstijgingen tijdelijk van aard zijn en het gevolg van verstoringen in de toeleveringsketen. O\’Leary, die voorzitter is van O\’Shares ETF\’s, schrijft de stijgende energieprijzen toe aan de inspanningen van de regering Biden om af te stappen van fossiele brandstoffen.

Joe Biden werd gekozen om de problemen die voortvloeien uit de pandemie op te lossen, maar de president heeft andere problemen veroorzaakt door miljarden dollars los te laten op de economie, zegt O’Leary.\”Het laatste wat we nodig hebben, is een inflatierekening. We hebben geen geld meer nodig om in deze economie te stoppen, de economie staat al in brand\”, zei hij. Vanuit het perspectief van een belegger zal het wetsvoorstel omtrent de Build Back Better Act volgens O’Leary te veel extra stimulansen toevoegen, zei O\’Leary, die er aan toevoegde dat hij zich stilaan zorgen begint te maken maakt over hyperinflatie.