\"\"

Goudmarkt toont zijn veerkracht tegen de achtergrond van stijgende  obligatierendementen

Ole Hansen, hoofd Grondstoffenstrategie bij Saxo Bank, stelt dat de goudmarkt veerkrachtig is, aangezien de reële obligatierendementen naar het hoogste punt in zes maanden zijn gestegen. Hij voegde er echter aan toe dat de goudprijs boven $1.830 per ounce moet standhouden om nieuwe kopers aan te trekken. Daarvan is voorlopig echter nog geen sprake, de goudprijs heeft momenteel moeite om vaste voet aan de grond te krijgen boven $ 1.800.

Terwijl beleggers de goudmarkt lijken te mijden, keren ze voorzichtig terug naar de zilvermarkt en bouwen ze hun bearish posities op het witte metaal af. Uit het uitgesplitste Commitments of Traders rapport van de CFTC bleek dat de speculatieve bruto longposities in Comex zilverfutures met 1.141 contracten stegen tot 51.595. Tegelijkertijd daalden de shortposities met 3.190 contracten tot 29.818.

De nettolengte van zilver op de futuresmarkten staat op 21.777 contracten, of een stijging met 25% in vergelijking met de vorige week. Tijdens de onderzoeksperiode stegen de zilverprijzen ook naar een hoogste punt in zes weken boven $23 per ounce. De zilverprijs slaagde er echter niet in om het veroverde terrein vast te houden.

Volgens sommige analisten zou zilver kunnen profiteren van het verbeterende sentiment en hogere prijzen op de kopermarkt.

Uit het uitgesplitste rapport van koper bleek de speculatieve bruto longposities in hoogwaardige Comex koperfutures met 4.048 contracten zijn gestegen tot 60.718. Tegelijkertijd daalden de shortposities met 1.591 contracten tot 34.542. De nettolengte van koper bedraagt ​​momenteel 26.126 contracten, relatief gelijk aan de vorige week. De koperprijzen waren relatief stabiel tijdens de voorbije week.