Is zilver het meest ondergewaardeerde metaal ter wereld?

\"\"

Zilver is het \’meest ondergewaardeerde metaal ter wereld en de zilverprijs zal in 2022 uiteindelijk de kaap van $ 30 per ounce overschrijden. Dat is alleszins de mening van David Morgan van TheMorganReport.com. \”Ik denk dat de detailhandelsvraag naar zilver zal stijgen omdat de aandelenmarkt over het hoogtepunt heen is, de 10-jarige rente maar blijft stijgen en we steeds  meer onzekerheid in de financiële markten zien

Als ook de markt voor cryptocurrencies meer stoom begint af te laten, zullen we veel meer interesse in de edele metalen zien. Deze factoren kunnen samenwerken om de prijzen voor goud en zilver naar omhoog te duwen. Morgan verwijst in dat verband ook naar de industriële toepassingen voor zilver en dan in de eerste plaats naar de vraag naar het witte metaal vanuit de hoek van de duurzame energie.

\”Elektrificatie … alles wat elektrisch of elektronisch is, zal waarschijnlijk de belangrijkste drijfveer achter de vraag naar zilver zijn. Zonnepanelen zullen in dat verband waarschijnlijk een grote rol spelen\”, aldus nog Morgan. Nu fossiele brandstoffen compleet \”out\” zijn, zullen hernieuwbare energiebronnen, zoals zonne-energie, een grotere rol gaan spelen bij de opwekking van energie. Er is echter een groot probleem, merkte Morgan op.

\”Er is namelijk niet genoeg zilver om de huizenmarkt in de Verenigde Staten op zonne-energie te zetten, laat staan ​​de industriële kant van de Verenigde Staten. Met andere woorden, voor alle commerciële activiteiten in de Verenigde Staten die elektriciteit nodig hebben zou ongeveer de wereldwijde productie van twee jaar nodig zijn. Om alle huizen op zonne-energie te zetten, zou ongeveer een jaar zilver nodig zijn\”, zei Morgan. Tegen die achtergrond is zilver inderdaad het meest ondergewaardeerde metaal ter wereld.