Zilverprijs heeft explosief opwaarts potentieel

\"\"

De huidige fiscale en monetaire wanorde zal leiden tot een overstap naar alternatieve activa en zilver heeft tegen die achtergrond een explosief opwaartse potentieel. Dat is alleszins de mening van Tavi Costa, portefeuillebeheerder bij Crescat Capital. \”Zilver is het goedkoopste metaal op aarde. En ik zal het blijven kopen omdat het geen prijskaartje van minder dan $ 30 per ounce verdient.”

We mogen volgens Costa verwachten dat veel kapitaal naar de zilvermarkt zal vloeien. Het is een erg dunne markt en in een dergelijke markt valt een explosieve beweging naar boven te verwachten. \”Het is een mix van de jaren \’40 en \’70 van vorige eeuw. De groei van de lonen zoals we die zagen in de jaren \’60 en \’70, met financiële repressie van de beleidsmakers tot gevolg, kan zich herhalen en dit op het moment dat we een zeer lage rente hebben ten opzichte van onze inflatie. Het huidige rentebeleid is het meest agressieve ooit\”, aldus Costa.

Bovendien komt het afrekeningsmoment dichterbij op de beurs, aangezien de waarderingen voor aandelen volledig losgeraakt zijn van de fundamentals. Op een schaal van één tot tien zei Costa dat het risico op de Amerikaanse aandelenmarkt momenteel acht bedraagt.

\”We staan ​​op recordhoogten in termen van waarderingen ten opzichte van eerder welk ander decennium of eender welke andere tijd in de geschiedenis dan ook. Ik maak me daar grote zorgen over. Ik weet niet hoe dergelijke waarderingen te rechtvaardigen zijn als de kapitaalkosten beginnen te stijgen vanwege de inflatie\”, zei Costa. \”We zullen een rotatie krijgen van overgewaardeerde namen.\” Die kan gebeuren op een moment wanneer grondstoffen erg goedkoop zijn, met de grondstoffen-tegenover-equity-ratio op het laagste niveau in 50 jaar.

Costa zei dat zijn strategie er uit bestaat om grondstoffen ​​te kopen en aandelen te shorten. \”De beleggers beginnen te zoeken naar alternatieven voor het huidige monetaire systeem. Goud en zilver zullen daarbij een belangrijke rol spelen.\” Costa wees erop dat een gebrek aan organische groei de beleidsmakers ertoe aanzet om ofwel meer geld te drukken of meer schulden aan te gaan, terwijl de rentetarieven worden onderdrukt. Dit is niet meer of niet minder dan stagflatie in de beginfase.”

Zilver speelt duidelijk een rol in dit scenario. \”Zilver past precies in de huidige monetaire wanorde die we over de hele wereld zien. Tegelijkertijd is er een probleem met het gebrek aan aanbod wat zilver betreft. De aanvoer, of dus het gebrek daaraan, gaat een belangrijke rol bij de prijsvorming van zilver\”, aldus nog Costa. Om het hoogste niveau ooit te bereiken, moet zilver eerst boven de $28 per ounce uitbreken. Als dat eenmaal is bereikt, kan het edelmetaal rechtstreeks naar $ 35 per ounce gaan.