Blijvende inflatie kan goud naar nieuwe piekprijzen drijven, zegt Agnico CEO

\"\"+

Goud kan in de komende 12 maanden een nieuw record bereiken, aangezien beleggers een toevluchtsoord zoeken tegen een opbouw van inflatiedruk. Dat is de mening van Agnico-Eagle Mines Ltd. Chief Executive Officer Sean Boyd, die verwacht dat edelmetaal het huidige record van $ 2.075,47 per ounce dat in augustus vorig jaar werd bereikt, binnen afzienbare tijd zal overtreffen.

\”De inflatie is niet van voorbijgaande aard en dat wordt steeds duidelijker. De prijzen voor van alles en nog wat stijgen en die trend zal op korte of middellange termijn niet omgebogen worden\”, zei Boyd. \”We zullen een hogere inflatie zien naarmate de tijd verstrijkt, wat over het algemeen een zeer gunstige omgeving is voor goud.\” De traditionele rol van edelmetalen als toevluchtsoord in tijden van economische onrust staat dit jaar op wankele schroeven nu de wereldeconomie geleidelijk herstelt van het dieptepunt van Covid-19.

Massale stimuleringsmaatregelen genomen tijdens het pandemische tijdperk en de heropening van economieën hebben ook geleid tot stijgende inflatie, terwijl stroomtekorten een stijging van de energieprijzen versnelden bovenop een brede stijging van de grondstofprijzen. Een verschil deze keer is dat grote bedrijven praten over het doorberekenen van hogere kosten aan consumenten, wat uiteindelijk zal leiden tot hogere arbeidskosten.

De kostendruk, grotendeels als gevolg van stijgende grondstoffenprijzen en problemen in de wereldwijde toeleveringsketen, is sinds het tweede kwartaal versneld voor Agnico, zei de in Toronto gevestigde goudmijn bij de publicatie van de kwartaalcijfers. \”De huidige goudprijs is goed voor de sector en die sector blijft redelijk gedisciplineerd in termen van kapitaalallocatie,\” zei Boyd.