Goud en zilver klaar om uit te breken terwijl bitcoin onderuit gaat

\"\"

De goudmarkt lijkt een streep onder de consolidatieperiode te willen trekken. Volgens een bekende technisch analist staat de goudprijs op het punt om nieuwe recordhoogtes boven $2.000 per ounce te gaan testen. In een recent interview beschreef Michael Moor, analist bij Moor Analytics, de evolutie van de goudprijs afgelopen maand als een macro-bearishe consolidatieperiode. Hij voegde eraan toe dat de goudmarkt nog een laatste neerwaartse beweging zou kunnen zien, maar uiteindelijk klaar is om (flink) hoger te gaan.

De analyse van Moor kwam op het moment dat de goudprijs steeg naar een nieuw hoogste punt in twee maanden, waarbij een kritische weerstand werd getest op $1.850 per ounce. Moor zei dat hij op zoek is naar een doorbraak boven $ 1.866 per ounce om te bevestigen dat de prijzen terugkeren naar hun hoogste punt ooit. \”Als het huidige weerstandsniveau kan worden bereikt én doorbroken, kunnen we fors hoger gaan\”, zei hij. \”Uiteindelijk denk ik dat we na een uitbraak veel hogere goudprijzen kunnen zien dan de hoogtepunten opgetekend in 2020.\” Aan de andere kant zei Moor dat hij een eerste steun ziet op $ 1.748,60 per ounce.

Kijkend naar de zilverprijzen, zei Moor dat vergelijkbaar met goud ook zilver een solide basis heeft opgebouwd en een aanhoudende break boven $ 24,43 per ounce zou een nieuwe uitbraakbeweging kunnen signaleren. \”Mijn gevoel is dat, hoewel zilver een solide basis heeft, het witte metaal nog even in grote consolidatiefase blijft voordat het oploopt om in een ​​​​hele nieuwe volgende fase naar boven uit te breken\”, zei hij.

Vorige week zag zilver een aanzienlijk bullish momentum toen de prijzen naar een hoogste punt in twee maanden boven $24,50 per ounce stegen. De markt heeft die winsten echter niet kunnen vasthouden. Spotzilver werd vanmorgen voor het laatst verhandeld op $ 23,79 per ounce, een daling van meer dan 1% op de dag. Een heel ander verhaal zijn echter de cryptocurrencies. Bitcoin verloor 9% in, Ethereum daalde met 12% en dit omdat de analisten een correlatie zagen met de forse correctie op de beurzen eerder deze week.

Hoewel Moor tot 2022 optimistisch is over goud en zilver, verwacht hij dat bitcoin het moeilijk zal hebben omdat de markt momentum blijft verliezen. Terwijl bitcoin significante bewegingen maakte in 2021, beleeft de digitale valuta zijn slechtste start van het jaar sinds het voor het eerst werd gelanceerd in 2008. De hele markt voor cryptocurrencies heeft zijn marktkapitalisatie met $ 1 biljoen zien dalen.

Bitcoin is momenteel meer dan 50% gedaald ten opzichte van zijn hoogste punt ooit in november. Moor zei dat zijn eerste lijn in het zand voor bitcoin ongeveer rond $ 37.000 per token ligt. Hij voegde eraan toe dat als de markt deze steun kan vasthouden er misschien een kans is dat bitcoin iets van zijn glans kan terugwinnen. Als dit niveau echter niet standhoudt, zal de koers veel lager dalen, zei hij. De analyse werd gemaakt op het moment dat Bitcoin aan ongeveer $ 37.471 per token werd verhandeld. \”Als de prijs aanzienlijk onder de 37.000 daalt, zal bitcoin meer in de problemen komen. De koers gaat dan waarschijnlijk terug naar 28.000 of lager.\”