Ethereum is een \’piramideschema\’, alleen Bitcoin zal overblijven

\"\"

Altcoins, en dan ethereum in het bijzonder, zijn \”gewoon regelrechte oplichting\” en zullen uiteindelijk ophouden te bestaan, zei Max Kaiser, gastheer van het Kaiser Report en co-hot van The Orange Pill Podcast. Keizer merkt op dat altcoins, of andere crypto’s als Bitcoin, van nature niet duurzaam zijn en ook niet de kenmerken hebben die Bitcoin heeft en die Bitcoin tot gezond geld maken: schaarste, anti- kwetsbaarheid, decentralisatie en het vermogen om niet door een pre-mine te worden \”gepompt en gedumpt\”.

\”Elke dag worden mensen wakker met het feit dat altcoins gewoon oplichting zijn. Er is helemaal geen nuttige ontwikkeling geweest op één van de altcoins waarvan niet is aangetoond dat het een volslagen oplichterij was. Deze DeFi-projecten worden routinematig opgeblazen, de beleggers (als we dat woord mogen gebruiken) worden constant om te tuin geleid. Deze protocollen leven in een grijs gebied dat buiten alle regelgeving valt, \”zei Kaiser nog.

Bitcoin daarentegen is de beste oplossing voor gezond geld die de mensheid ooit is tegengekomen, zei Kaiser. \”Bitcoin lost een probleem op dat mensen al honderdduizenden jaren hebben en dat is de behoefte om waarde voor waarde te ruilen in ruimte en tijd. Fiat geld kan men over grote afstanden verplaatsen, bijvoorbeeld met koffers vol biljetten, maar na verloop van tijd blaast het systeem van fiat geld zichzelf op en bestaat het niet meer,\” zei Kaiser. \”Maar Bitcoin biedt daar een oplossing voor, je kan Bitcoin inderdaad zonder moeite over ruimte en tijd transporteren.\”

Kaiser vergeleek de huidige staat van adoptie van Bitcoin met die van internet in zijn begindagen. Uiteindelijk zal het gebruik van Bitcoin \”alomtegenwoordig\” zijn, zei hij. \”In de afgelopen 40 jaar is elke industrie in de wereld getransformeerd door software, en uiteindelijk is elk bedrijf een softwarebedrijf. Amazon is een softwarebedrijf. Chrysler Motors is een softwarebedrijf. medische technologiebedrijven zijn softwarebedrijven. Software runt de wereld. De laatste industrie waarin software die industrie transformeerde, was geld zelf. We zitten nog steeds vast in een eeuwenoude technologie. Bitcoin heeft geld geüpgraded en nu is het hedendaags met de rest van de software gestuurde wereld\”, zo rondde Kaiser af.