U.S. Mint verkocht in januari 5 miljoen ounces zilver en dat is alleszins veelbelovend

\"\"

De zilvermarkt is in 2022 relatief volatiel begonnen, aangezien de zilverprijs in januari met ongeveer $ 3 schommelde. Ondanks deze volatiliteit was er niettemin een sterke vraag naar het witte edelmetaal, dit volgens de verkoopgegevens over januari verstrekt door de U.S. Mint. Uit de verkoopcijfers van die U.S. Mint blijkt namelijk dat ze vorige maand $ 5 miljoen ounce zilver heeft verkocht

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: dat is de beste jaarstart sinds 2017. Volgens de gegevens is de verkoop van zilveren munten met 4,6% gestegen ten opzichte van de 4,78 miljoen ounces die in januari 2021 werden verkocht. Januari is traditioneel de drukste maand voor de U.S. Mint. Volgens de analisten is het niet verwonderlijk dat beleggers weer in de fysieke markt voor edelmetalen stappen, aangezien de druk op de consumentenprijzen blijft toenemen en de geopolitieke onzekerheid over de hele wereld groot blijft.

\”Over het algemeen blijven we een sterke vraag zien naar alle edelmetalen in de detailhandel. Dat zal waarschijnlijk blijven duren zolang de inflatie een punt van zorg blijft en naarmate we dichter bij de omstreden Amerikaanse tussentijdse verkiezingen komen. Die verkiezingen zouden wel eens op het punt van de snede uitgevochten kunnen worden\”, zegt Nicky Shiels, edelmetaalstrateeg bij MKS PAMP. Ole Hansen, hoofd grondstoffenstrategie bij Saxo Bank, zei dat de underperformance van zilver ten opzichte van goud het een aantrekkelijk metaal blijft maken voor beleggers om fysiek te bezitten.