Goud heeft potentieel, wat de Fed ook doet in 2022

\"\"

Met een goudprijs opnieuw boven $ 1.800 per ounce, bouwt het gele metaal een solide basis op voor het nieuwe jaar, en volgens een bekende Amerikaanse fondsmanager blijft het edelmetaal een aantrekkelijk bezit, ongeacht wat de Federal Reserve van plan is te doen met het monetaire beleid. Axel Merk, president van Merk Investments, zei dat hij verwacht dat goud de verwachte renteverhogingen zonder moeite zal doorstaan vanwege zijn eigenschappen ​​als risico- en inflatiehedge.

\”Goud zou het prima moeten blijven doen, aangezien de reële rentetarieven negatief zullen blijven\”, zei hij. \”Als ik kijk naar een inflatiebescherming, dan ben ik niet op zoek naar de volgende meme-aandelen; want dat is geen inflatiebescherming. Als de rente stijgt, dan is de tijd voorbij om mee te doen aan de gekte op de beurs van Wall Streert. En sommige van de meme-aandelen en andere zeepbelachtige verschijnselen zouden kunnen leeglopen.\”

Kijkend naar de inflatie, zei Merk dat het huidige standpunt van de Amerikaanse centrale bank van geleidelijke renteverhogingen betekent dat ze nooit in staat zullen zijn om voor de inflatiecurve te komen. Hij voegde eraan toe dat als de Federal Reserve de inflatie serieus zou nemen, zij de rente zou moeten verhogen tot 5% of 6%, dit volgens de Taylor Rule. Hoewel de inflatie naar verwachting zal afnemen ten opzichte van de jaarlijkse stijging van 7% in december, zei Merk dat zelfs een inflatie tussen de 3% en 4% nog steeds te hoog is voor consumenten. En dat speelt onmiskenbaar in de kaart van het goud.