De goudprijs heeft een inflatie van 7% nodig om verder te stijgen

\"\"

Dat niveau is bereikt, de Amerikaanse inflatie heeft met 7,5% opnieuw het hoogste punt in 40 jaar bereikt, maar veel goudbeleggers vragen zich af waarom het gele metaal in 2021 geen gelijke tred heeft gehouden met de stijgende consumentenprijzen. Jeff Christian, algemeen directeur van de CPM Group, zei dat goud historisch gezien veel hogere inflatieniveaus nodig had dan die in de VS in 2021 opgetekend werden.

Meer specifiek heeft goud een inflatie nodig van meer dan 7%. \”Goud reageert op inflatie wanneer de inflatie meer dan 7% bedraagt. Daar staan we  nu dus. De afgelopen 40 jaar is inflatie geen probleem geweest, maar nu dreigt de inflatie wel een probleem te worden\”, aldus Christian. \”Is goud een inflatiehedge? Ja, voor zover het uw portefeuille diversifieert en uw vermogen en de denominatie van uw vermogen diversifieert van fiat valuta’s naar goud.\”

Belangrijk om te weten is dat goud de consumentenprijsindex (CPI) niet volledig volgt, zei Christian. \”De consensus is dat de koopkracht van goud in de loop van de tijd stabiel is, maar als je er kwantitatief naar kijkt, als je kijkt naar de reële (voor inflatie gecorrigeerde) goudprijzen dan is de koopkracht in de loop van de tijd niet stabiel geweest. Die koopkracht is niet eens stabiel zijn geweest sinds de goudprijzen in 1968 werden vrijgelaten om te zweven. Iedereen die denkt dat goud met de inflatie mee gaat bewegen, heeft het gewoon mis. Goud is goed om te hebben in tijden van inflatie, maar het is niet de ultieme remedie die het allemaal oplost,\” zei hij. Christian\’s onderzoek toonde aan dat ondanks de matige prestaties, goud en zilver nog steeds concurrerende activa zijn in vergelijking met aandelen, daarbij verwijzend naar vele jaren in de afgelopen twee decennia waarin de metalen het beter hebben gedaan dan aandelen.