Vraag naar zilver kan dit jaar historische piek bereiken

\"\"

De Amerikaanse president Biden heeft als doel gesteld dat tegen 2035 100% van de energie van het land uit hernieuwbare energiebronnen moet komen, en dat een koolstofneutrale economie bereikt moet worden tegen 2050. Metalen zoals zilver zouden een grote rol spelen in deze overgang. Keith Neumeyer, CEO van First Majestic Silver, denkt dat het moeilijk zal zijn om deze doelen op tijd te halen.

“Het is niet praktisch. Eerlijk gezegd denk ik niet dat we ooit van olie en gas af zullen komen. We zullen er minder van gebruiken, daar bestaat geen twijfel over, maar het zal tijd kosten”, zei hij. “De EV-industrie is nog maar net begonnen. Hoeveel jaar gaat het duren voordat we allemaal elektrische voertuigen hebben? Het duurt nog zeker 20 jaar voordat we de autovloot vervangen hebben. Op dit moment worden ​​er 1,4 miljard auto\’s op het aardoppervlak gebruikt. De auto-industrie produceert 95 miljoen wagens per jaar. In dat tempo zal het 15 jaar duren als we aannemen dat elke auto die vanaf vandaag wordt geproduceerd elektrisch is, wat niet gaat gebeuren\’, zei hij.

Zelfs met \”vergroenings\”-doelstellingen die moeilijk te halen zijn, zal zilver, dat een kritisch industrieel metaal is, de komende jaren nog steeds een tekort vertonen, merkte Neumeyer op. Het Silver Institute schat dat er in 2022 vraag zal zijn naar 1,112 miljard ounces fysiek zilver, de hoogste hoeveelheid ooit gemeten. “Ik heb cijfers gehoord van wel 1,4 miljard [ounce] voor 2022. Wat het aantal ook is, het is meer dan we produceren, dus deze ounces komen ergens vandaan.

Er is een beperkte hoeveelheid zilver bovengronds aanwezig… als dat eenmaal weg is, is er geen ruimte om extra zilver te verwerven. Er kan één ding gebeuren, de zilverprijs moet omhoog\”, zei hij. Neumeyer handhaaft nog steeds zijn lange termijn vooruitzichten voor zilver om de drievoudige cijfers te bereiken \”binnen zijn leven\”, maar voor 2022 ziet hij dat de prijs $30 per ounce zal bereiken. Zilver heeft verschillende industriële toepassingen, waaronder batterijen, zonnepanelen en zelfs raketten. Er zit bijvoorbeeld naar schatting 500 ounce zilver in elke Tomahawk-kruisraket.