Voedselcrisis dreigt erger te worden nadat China zegt dat oogst wintertarwe slechtste in de geschiedenis kan zijn

\"\"

De toestand van de wintertarweoogst in China zou de \”slechtste in de geschiedenis\” kunnen zijn, zei de minister van Landbouw zaterdag volgens Reuters, waarbij deze minister tevens zijn bezorgdheid uitte over de graanvoorziening van \’s werelds grootste tarweconsument.

Minister van Landbouw en Plattelandszaken Tang Renjian zei tegen verslaggevers aan de zijlijn van de jaarlijkse politieke bijeenkomsten van het Chinese regime dat zware regenval vorig jaar de aanplant van ongeveer een derde van het normale tarweareaal heeft vertraagd. Uit een onderzoek naar de wintertarwe-oogst vóór het begin van de winter bleek dat de hoeveelheid eerste- en tweedegraads oogst met meer dan 20 procentpunten was gedaald, zei Tang.

\”Nog niet zo lang geleden gingen we naar de basis om een ​​onderzoek te doen en veel landbouwexperts en technici vertelden ons dat de gewasomstandigheden dit jaar de slechtste in de geschiedenis zouden kunnen zijn,\” zei hij. \”De graanproductie van dit jaar kampt inderdaad met enorme problemen.\”

Zoals de Epoch Times opmerkt, onderstrepen de opmerkingen van de minister de bezorgdheid over China\’s graanaanbod, terwijl de oorlog tussen Rusland en Oekraïne, die samen goed zijn voor ongeveer 29% van de wereldwijde tarwe-export, de aanvoer heeft verstoord, waardoor de tarweprijzen zijn gestegen tot 14- jaar hoogtepunten.

Tang is er echter van overtuigd dat China kan zorgen voor een geweldige oogst van zomergraan dankzij krachtig beleid en technische ondersteuning en de verbeterde gewasconditie voor het graan. Gevoed door de crisis in Oekraïne, stegen de tarweprijzen in China deze week naar een record vanwege de bestaande zorgen over de binnenlandse aanvoer. Het ziet er niet naar uit dat deze negatieve trend snel gekeerd kan worden.