Goudmarkten gaan parabolisch op recordjacht (en daarna weer even vrolijk naar omlaag)

\"\"

De goudmarkten zijn tijdens de handelssessie van dinsdag weer parabolisch gestegen om boven het $ 2.060-niveau te komen. Gisteren viel de goudprijs dan weer terug onder het niveau van $ 2.000 per troy ounce. De forse stijging van het goud schreeuwde om een reactie en die is er dan ook gekomen.

Ik denk dat we uiteindelijk boven de hoogtepunten uit kunnen komen, wat concreet betekent dat er nieuwe historische piekkoersen in de pijplijn zitten. Maar de vraag is of we die meteen zullen zien. We bevinden ons min of meer in een situatie  waarin we op een punt zijn beland dat we te ver op de zaken vooruit zijn gelopen. De goudprijs was dus bij wijze van spreken gedwongen om zich terug te trekken om een ​​beetje momentum op te bouwen.

De situatie op de markt was uit de hand gelopen, wat bijna altijd tot een correctie aanleiding geeft. Ik heb nog geen scenario gezien waarin ik goud verkoop, maar een stijging als deze uit de voorbije dagen wordt soms toch de \”blow-off top\” genoemd waar veel beleggers naar op zoek zijn. Maar anderzijds zijn de omstandigheden buitengewoon. Een verdere escalatie van het conflict kan de goudprijs helemaal door het plafond jagen. Toch zijn we geneigd om momenteel de kat even uit de boom te kijken alvorens de posities in goud verder uit te bouwen.