Diamanten worden interessant om in te beleggen

\"\"

Diamond Standard heeft goedkeuring gekregen van de regelgevende instanties om een eerste aanbod van de Diamond Standard Bar te lanceren. Volgens het persbericht van het bedrijf zou dit \’s werelds tweede door de toezichthouder goedgekeurde, op de beurs verhandelbaar diamantproduct zijn, na de Diamond Standard Coin, die al vorig jaar werd gelanceerd.

Diamond Standard is de maker van \’s werelds enige door de toezichthouder goedgekeurde beleggingsproduct in diamanten, waardoor de kostbare steentjes in wezen een meer belegbare activaklasse worden. Als handelsartikel zijn diamanten een van \’s werelds meest waardevolle activa in gewicht, met een handelswaarde van meer dan $ 1,5 biljoen op jaarbasis. Voorheen was het moeilijk voor investeerders om rechtstreeks te investeren in diamanten zonder aandelen van een mijnbouwbedrijven te moeten kopen.

Met standaardisatie via de Diamond Standard Bar kunnen beleggers op een directere manier blootstelling krijgen aan diamanten als handelswaar, aldus het bedrijf. \”Beleggers hebben ten minste 15% van de bovengrondse voorraden van elk edelmetaal in handen\”, zegt Cormac Kinney, oprichter van Diamond Standard.

\”Nu ze beschikbaar zijn als een volwaardig equivalent van gouden munten en baren, verwachten we dat diamanten ook voor de beleggers potentieel zullen bieden. Het bedrijf merkte op dat door dit eerste aanbod in de vorm van een baanbrekende harde activa die als een blockchain-token kan worden verhandeld, diamant als diversificatie en potentiële inflatiebescherming een nieuwe opslag van rijkdom voor institutionele en individuele beleggers biedt, terwijl het transparantie en efficiëntie brengt aan de diamanten toeleveringsketen.”