NFT-handel stijgt met 21.000% in 2021, nonfungible token zijn razend populair

\"\"

NFT-handel stijgt met 21.000% in 2021, nonfungible token zijn razend populair

Terwijl de cryptomarkt in 2021 een geweldig jaar beleefde, steeg ook de NFT-handel in populariteit, met een stijging van 21.000% tot een omvang van in totaal $ 17 miljard, dit volgens een rapport van Nonfungible.com. \”NFT [nonfungible token] werd verkozen tot Collins Dictionary\’s woord van het jaar voor 2021. Niet slecht voor een term die slechts 12 maanden geleden slechts door een handvol enthousiastelingen over de hele wereld werd gebruikt\”, aldus het NFT-databedrijf Nonfungible.com. in zijn jaarverslag dat vorige week werd uitgebracht met de steun van L\’Atelier BNP Paribas.

De handel in NFT\’s bereikte in 2021 effectief $ 17,6 miljard. Ter vergelijking: dat was slechts $ 82 miljoen in 2020. \”Eind 2021 hadden ​​we een markt die meer dan ooit onderhevig was aan excessieve speculatie, met nieuwe onervaren kopers die bij het nemen van risico\’s steeds minder terughoudend werden. Voeg daar een bijna oneindige wildgroei aan projecten met relatief lage toegevoegde waarde aan toe, wat bijdraagt ​​aan marktverzadiging en argwaan wekt over de echte toegevoegde waarde en het potentieel van NFT\’s\”, aldus het rapport.

\”En toch… het ecosysteem is nog nooit zo innovatief en volwassen geweest.\” Misschien toch nog even een woordje uitleg. Non-fungible tokens (NTF\’s) zijn verhandelbare digitale tokens die een uniek bezit vertegenwoordigen. Het rapport legt uit: \”NFT\’s kunnen de vorm aannemen van een digitaal werk, een virtueel land, een domeinnaam of zelfs apparatuur in een videogame. NFT\’s zijn gewoon een technologisch medium waarmee elk digitaal item kan worden opgeslagen en virtueel kan worden verspreid op een blockchain. Tot op zekere hoogte kunnen NFT\’s worden vergeleken met computerbestanden in die zin dat hun type en gebruik zeer gevarieerd kunnen zijn.\”

Alleen al in termen van winst, genereerden beleggers vorig jaar $ 5,4 miljard via de verkoop van NFT\’s, voegde het rapport eraan toe. Een van de meest bekende NFT-verkopen van 2021 was de populaire NFT gemaakt door de kunstenaar Beeple die in maart vorig jaar voor $ 69 miljoen werd verkocht op een Christie\’s-veiling.