Goudprijs beweegt nauwelijks na ingreep Amerikaanse centrale bank

\"\"

De goudmarkt bleef onder verkoopdruk staan na de Fed-meeting, maar liet de dieptepunten van de woensdagsessie al snel achter zich.  Zoals verwacht verhoogde de Federal Reserve de rente met 25 basispunten, waardoor de bandbreedte van de fed funds rate werd vergroot tot tussen 0,25 en 0,50%. De goudprijs testte de steun net boven $ 1.900 per ounce en noteerde vanmorgen rond $ 1.933.

“De invasie van Oekraïne door Rusland veroorzaakt enorme menselijke en economische problemen. De implicaties voor de Amerikaanse economie zijn hoogst onzeker, maar op korte termijn zullen de invasie en aanverwante gebeurtenissen waarschijnlijk extra opwaartse druk op de inflatie creëren en de economische bedrijvigheid drukken”, aldus de Federal Reserve in haar de begeleidende verklaring na haar meeting.

\”De Fed-vergadering van vandaag bood beleggers enige duidelijkheid in de zin dat ze niet langer aarzelt om belangrijke stappen te zetten om het huidige monetaire beleid aan te scherpen\”, zegt Charlie Ripley, senior marktstrateeg bij Allianz Investment Management. En de bijgewerkte versie van de economische projecties en prognoses van de Fed voor beleidsrentes benadrukte gevoel van een urgentie bij de Fed en een niveau van hawkishness dat we al een tijdje niet hebben gezien, voegt Ripley eraan toe.

De belangrijkste benchmarks indices op Wall Street schudden een dipje na de vergadering snel van zich af om fors hoger te eindigen. De Nasdaq overtrof zijn concurrenten en steeg met 3,8% tot 13.436, terwijl Chinese technologieaandelen zoals Pinduoduo (PDD, +56,1%) en Baidu (BIDU, +39,2%) zich herstelden na enkele dagen van scherpe verkopen. De S&P 500 (+2,2% op 4.357) en de Dow (+1,6% op 34.063) sloten de dag ook af met indrukwekkende winsten.