Dit zijn de nieuwe  FANG: met de G van goud

\"\"

Grondstoffen, en dan op de eerste plaats goud, schuiven technologie steeds verder opzij, zegt Francisco Blanch, hoofd grondstoffen bij Bank of America. Het interview van Blanch met Bloomberg werd vorige week gepubliceerd. Hij sprak over de impact van de pandemie en het conflict tussen Rusland en Oekraïne op de grondstoffenmarkten, voornamelijk de impact op de oliemarkt.

Blanch had eerder een olieprijs van $ 120 per vat in gedachten vóór het uitbreken van het conflict, dit als gevolg van een herstel van de vraag na Covid. Rusland is een grote olie-exporteur en dat heeft het plaatje in aanzienlijke mate veranderd.

\”De Oekraïne-crisis heeft de hele verwachting met $ 25 naar $ 35 per vat verhoogd, dus we hebben nu een objectief van $ 150 per vat voor de zomer\”, zei Blanch, eraan toevoegend dat het gemiddelde voor het jaar 2022 $ 110 zou kunnen worden.

Blanch zei dat de olieprijzen nog hoger zouden kunnen stijgen, afhankelijk van hoe ver de Russische sancties gaan, aangezien hij $ 200 plus als zijn meest pessimistische scenario beschouwt. Hij merkt op dat olie de ruggengraat is van de economie en een belangrijke input voor reizen, industrie en landbouw.

Blanch verwees naar het acroniem \”FANG\” dat verwijst naar technologieaandelen Meta (FB) (voorheen Facebook), Amazon (AMZN), Netflix (NFLX) en Alphabet (GOOG). Technologieaandelen presteerden sterk tijdens het begin van de pandemie, maar grondstoffen staan ​​nu centraal.

\”Het is de nieuwe FANG: brandstof (fuel), landbouw (agronomics), kernenergie (nuclear) en goud (en andere kritieke metalen). Deze 4 factoren zijn allemaal duidelijk naar voren gekomen tijdens deze crisis.\”