De Fed zal binnen zes maanden een recessie veroorzaken, rente moet richting 10%

\"\"

De obligatiemarkt vertelt ons dat de Fed in zeer ernstige problemen zit. De Amerikaanse centrale bank beëindigde begin maart haar Quantitative Easing (QE)-programma waarmee ze nieuw geld printte en dit vervolgens gebruikte om activa op Wall Street te kopen. Sinds die tijd is de Fed ook begonnen met het verhogen van de rentetarieven en voerde op 17 maart haar eerste renteverhoging van 0,25% door.

Historisch gezien, wanneer de Fed de rente begint te verhogen, kijkt ze naar de 2-jarige Amerikaanse staatsobligatie als barometer. De Fed volgt het rendement op deze obligatie als een indicatie voor waar de rente heen moet.

Met dat in gedachten moeten we vaststellen dat het rendement op deze 2-jarige staatsobligatie fors is gestegen. In zes maanden tijd is dat rendement ongeveer even hard gestegen als in de periode 2012-2018!!! Dit is echt een ongelooflijke stijging, en het vertelt ons dat de Fed ver achter de curve aanloopt wat betreft de rentetarieven.

Dit rendement op de 2-jarige Amerikaanse schatkist is nu HOGER dan het was voordat de Fed een paar weken geleden de rente verhoogde. Dit betekent dat de Fed nu nog MEER achter de feiten aanloopt dan voordat ze de rente daadwerkelijk verhoogde!

We weten uit de inflatoire storm van de late jaren zeventig/begin jaren tachtig dat als de Fed eenmaal echt achter de inflatiecurve aanloopt, kleine verhogingen niet langer werken. De Fed zal in de toekomst EXTREEM agressief moeten zijn om de inflatie te stoppen.

Hoe agressief? Bill King merkt op dat de Taylor-regel suggereert dat de tarieven minstens 9,5% moeten bedragen om de inflatie te stoppen. Ja, 9,5%. De tarieven zijn momenteel op 0,5%! Als u denkt dat de Fed haar monetaire verkrapping terugtrekt, heeft u het mis. De Fed MOET bewegen en agressief optreden als ze wil voorkomen dat de inflatie de economie volledig vernietigt.

Dit betekent dat de Fed binnen zes maanden opzettelijk een recessie zal veroorzaken. De centrale bank heeft simpelweg geen andere keuze. Ze moet een einde maken aan de inflatie en de enige manier om dat te doen is door de vraag te verpletteren via een recessie.