Goldman Sachs ziet goudprijs stijgen tot $ 2.500

\"\"

De Amerikaanse bank Goldman Sachs verwacht dat de prijs van de ounce goud dit jaar boven $ 2.500 dollar zal uitkomen. Economen bij de bank zeiden dat de verwachte stijging te wijten is aan de aanhoudende oorlog tussen Rusland en Oekraïne en aan de vertraging van de wereldeconomie. Uiteraard speelt de stijging van de prijzen voor grondstoffen en allerlei producten na het opleggen van de sancties tegen Rusland eveneens een rol in dit verhaal.

Tim Moe, Co-Head, Asian Economics, Strategy & Commodity Research, Goldman Sachs zei onlangs: \”We denken nog steeds dat de markten de olieaandelen en sommige metalen- en mijnbouwaandelen te laag waarderen. We zijn daarom van mening dat het goud een belangrijke plaats verdient in elke portefeuille.

De trends op de aandelenmarkt zijn nog steeds onduidelijk met indices die consolideren na een behoorlijke run sinds de COVID-19-pandemie, maar de trend op korte termijn is opnieuw dalend. Het aanhouden van goud in een portefeuille kan een goede afdekking zijn, aangezien de inflatie een tandje bijzet en de Fed de rente begint te verhogen. In reële termen zijn de rentetarieven nog steeds negatief en met de beurs van Wall Street die ondermaats presteert, lijkt de weg vrij voor een nieuwe stijgingsfase bij het goud.